Доступність посилання

ТОП новини

У російському Донецьку завершилось судове засідання у справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У російському Донецьку завершилось судове засідання у справі громадянки України, депутата Верховної Ради Надії Савченко, повідомив на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter її адвокат Микола Полозов.

«Суд не витримав бубніння прокурорів і перервав засідання під час оприлюднення протоколу. Наступне засідання 15 жовтня 11:00», – написав він.

Під час судового засідання почали оголошення протоколу огляду відеозаписів з поясненнями свідка Денисова про час їхнього створення.

Крім того, Полозов з’ясував, що засідання 14 жовтня не буде в зв’язку з «проведенням козачого з’їзду і приїздом в Новочеркаськ патріарха Кирила».

Раніше повідомлялось, що Савченко утримують у СІЗО у Новочеркаську.

Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року. Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG