Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційна влада Росії дискримінує у Криму тих, в кого нема російського паспорта – правозахисник


Ольга Скрипник
Ольга Скрипник

Громадяни України, які живуть в анексованому Росією Криму і не прийняли російське громадянство, постійно стикаються із проявами дискримінації на свою адресу. Про це 12 жовтня на конференції «Київський діалог» повідомила правозахисник Ольга Скрипник, передає «Крим.Реалії».

«Люди, які не мають російського паспорта, отриманого в Криму, у них обмежений доступ до медичних послуг, особливо, якщо ми говоримо про безкоштовне медичне обслуговування. У нас є приклади, коли в заявах чітко сказано, що особи без російського громадянства не мають доступу до деяких послуг. Крім цього, є проблема з терапією для наркозалежних, оскільки в Росії немає такої терапії, яка була в Україні», – повідомила Ольга Скрипник.

За її словами, іще однією проблемою, з якою доводиться стикатися кримчанам без російського паспорта є працевлаштування.

«Є оголошення про працевлаштування, і людей, які не мають російських паспортів, а такі є, вони принципово не беруть їх, або люди, які написали так звану відмову від російського громадянства, – вони також дискримінуються у працевлаштуванні», – зазначила Ольга Скрипник.

Росія анексувала Крим і Севастополь 20 лютого 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила цю дату початком тимчасової окупації півострова.

XS
SM
MD
LG