Доступність посилання

ТОП новини

Савченко направила запит Шокіну щодо справи про вбивство Бузини


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України від «Батьківщини» Надія Савченко, яка понад рік перебуває в ув’язненні в Росії, подала депутатський запит до генерального прокурора України щодо розслідування справи про вбивство журналіста Олеся Бузини.

«Прошу здійснити додаткову, чесну, об’єктивну і неупереджену перевірку матеріалів справи, методів розслідування і самих осіб слідчих, прокурорів і суддів, що мають відношення до розслідування вбивства Бузини та звинувачення у цьому злочині Андрія Медведька і Дениса Поліщука», – сказано у запиті, який цитує прес-служба «Батьківщини».

За результатами перевірки, Надія Савченко просить на її депутатський запит надати письмову відповідь. «Я особисто на собі відчуваю беззаконня і брехливість суду і слідства в Росії і не бажаю, щоб таке відбувалося і в Україні», – заявила Савченко.

«Герої і патріоти гинули на Майдані і на війні для того, щоб українці мали гідне життя і чесне справедливе правосуддя! Якщо хтось із пережитої старої системи МВС України з цим не згодний, то йому не місце в системі правосуддя майбутньої України!» – додала українка.

Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва біля будинку, де він мешкав. За підозрою у його затримали двох киян – Медведька і Поліщука, яких утримують під вартою.

XS
SM
MD
LG