Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив Мосійчука під вартою


Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді України, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді України, 17 вересня 2015 року

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про арешт народного депутата фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

На засіданні 13 жовтня суд не задовольнив апеляцію захисту депутата.

Після оголошення рішення суду депутати від Радикальної партії, присутні в залі суду, почали скандувати: «Ганьба!».

Як заявили у прес-службі Мосійчука, суд не дав адвокатам долучити до справи клопотання про взяття його на поруки майже 100 народними депутатами. «Мосійчуку не дали останнього слова, а також не провели згідно з порядком дебати», – йдеться в повідомленні.

Перед ухваленням рішення суд заслухав лікаря з СІЗО, де утримували Мосійчука, щоб з’ясувати його позицію щодо того, чи можна утримувати депутата під вартою. Медик заявив, що утримувати Мосійчука під вартою можна.

Мосійчука шпиталізували 8 жовтня прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що в Мосійчука зафіксовано внутрішню кровотечу, у нього дуже низький тиск.

Мосійчук оголошував голодування, коли 18 вересня Печерський районний суд Києва заарештував його до 15 листопада. 9 жовтня адвокати повідомили, що він припинив голодувати за рекомендацією лікарів.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG