Доступність посилання

ТОП новини

Військова прокуратура нарахувала понад 16 тисяч дезертирів


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Військова прокуратура розслідує понад 16 тисяч кримінальних проваджень за фактами дезертирства, повідомив в ефірі Радіо Свобода головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Це не є критична маса, але цих фактів є тисячі. Фактично, якщо 16 тисяч проваджень, то це уже 16 тисяч дезертирів. Крім того, є ті зрадники, які зрадили Україну і залишилися на анексованій території Криму – це і військові, і прикордонники, МНС, міліціонери. І СБУ – близько 1700 чоловік», – розповів Анатолій Матіос в ефірі програми «Ваша Свобода».

При цьому посадовець підкреслив, що не вітає озвучення даних щодо кількості дезертирів. На його думку, це «підриває обороноздатність і патріотичний дух іншого населення».

У квітні цього року в ефірі Радіо Свобода Анатолій Матіос заявляв, що за статтею «дезертирство» проходило 8652 військовослужбовців. Тоді, за його словами, загалом були ухвалені процесуальні рішення стосовно 11524 військовослужбовців, які вчинили самовільне залишення військової частини, дезертирство або ухилення від військової служби.

XS
SM
MD
LG