Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС не йдеться про зняття санкцій, запроваджених через Крим – євродепутат Гармс


Мета Путіна – завадити процесу реформ в Україні – Гармс
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Мета Путіна – завадити процесу реформ в Україні – Гармс

Євродепутат Ребекка Гармс заявляє, що Євросоюз наразі не обговорює ймовірності послаблення чи скасування санкцій, запроваджених після окупації й анексії Росією Криму. Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Зараз немає мови про те, щоб зняти санкції, запроваджені через Крим. Коли кажуть про послаблення чи зміну санкцій, це стосується економічних санкцій, запроваджених через війну на Донбасі. Крим – це окреме питання», – наголосила Ребекка Гармс, яка у Європарламенті є співголовою фракції Зелених/Європейського вільного альянсу.

Євродепутат також сказала, що, на її думку, й ті санкції, що були запроваджені через агресію на Донбасі, не можна пом’якшувати до повного виконання мінських угод. «Доки ми не побачимо всеосяжного виконання мінських угод, не можна навіть думати про пом’якшення санкцій», – зазначила Ребекка Гармс.

У червні 2015 року Євросоюз продовжив до 31 січня 2016 року економічні санкції, запроваджені щодо Росії через її агресію на сході України. У Європейській раді вирішили, що санкції мають тривати доти, доки сторони конфлікту не виконають всі пункти мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG