Доступність посилання

ТОП новини

Київські волонтери відкрили у Києві хостел для учасників АТО


До Дня захисника України волонтери відкрили у Києві хостел (гуртожиток) для учасників АТО та їхніх родин. Це перший у місті хостел, який повністю відремонтували й обладнали для проживання волонтери. Як повідомила Радіо Свобода ініціатор створення хостелу, волонтер Інна Ткачова, приміщення розраховане на проживання близько 20 людей одночасно.

«Хостел розрахований на короткочасне перебування тут учасників АТО, які приїжджають до Києва оформлювати документи у Міністерстві оборони або ж перебувають на денному стаціонарі у госпіталі. Також ми приймаємо бійців, які перебувають на ротації або у відпустці і їдуть через Київ. Тут можна переночувати, відпочити. Кухня, інтернет, телевізор, душова – це все безкоштовно», – зазначила Ткачова.

Хостел також приймає родичів поранених бійців, які перебувають на лікуванні у медичних закладах Києва, і волонтерів з інших міст України.

Хостел розташований у приміщенні колишніх складів, перетвореному на житлові кімнати. За словами Ткачової, ремонтувати приміщення для хостелу допомогли київські бізнесмени й міжнародні компанії, але на волонтерських засадах.

Київські волонтери планують створити у місті ще кілька хостелів і підтримують створені раніше місця для короткострокового проживання і відпочинку учасників АТО у Бердянську, Запоріжжі й Харкові.

XS
SM
MD
LG