Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль посилює безпеку через напади


Ізраїль встановлює блокпости в палестинських кварталах Східного Єрусалима і посилює патрулювання за участю військових по всій країні, намагаючись зупинити хвилю атак палестинців з використанням холодної зброї.

Внаслідок одного з останніх нападів 14 жовтня була поранена 70-річна жінка поруч із центральною автобусною станцією в Єрусалимі. Палестинця, що напав на неї з ножем, застрелив один зі співробітників служб безпеки.

Раніше був убитий ще один палестинець, який спробував напасти з ножем на поліцейських на вході в обнесене стінами Старе місто Єрусалима.

Сплеск насильства частково пояснюють невдоволенням мусульман, як вони заявляють, зазіханнями з боку євреїв на територію мечеті аль-Акса в Єрусалимі. Територія, на якій розташована мечеть, вважається священною і для юдеїв як місце, на якому стояли два їхні храми.

За два останні тижні жертвами атак стали семеро ізраїльтян. Були вбиті також 32 палестинців, серед яких нападники і учасники антиізраїльських демонстрацій, що супроводжувалися заворушеннями.

XS
SM
MD
LG