Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ допитала свободівця Сича, нового допиту не призначали


Генеральна прокуратура допитала колишнього віце-прем’єра, заступника голови партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Олександра Сича. Як повідомила прес-служба «Свободи», допит тривав 1,5 години. Генпрокуратура наразі не запрошувала Сича на повторний допит.

Крім того, сьогодні у ГПУ допитають ще двох колишніх депутатів-свободівців: Олега Панькевича й Ігор Янківа. Їхні допити мають відбутися о 12:00 і 15:00 відповідно.

За даними прокуратури, допити пов’язані зі справою про розстріл активістів Майдану в центрі Києва 20 лютого 2014 року, свободівці проходять як свідки у справі.

Помешкання заступників голови ВО «Свобода» Олександра Сича, Олега Панькевича й Ігоря Янкова 12 жовтня обшукали представники Генпрокуратури та СБУ, а їх самих викликали на допит до Генеральної прокуратури 16 жовтня як свідків.

Як зазначається в ухвалі Печерського суду Києва, поширеній пізніше прес-службою партії, йдеться про справу щодо розстрілів на Майдані 20 лютого минулого року. На відео «BBC Newsnight» зафіксовано обстріл людей на Інститутській, зокрема, з боку готелю «Україна», де відчинені горішні вікна, звідки міг працювати снайпер. В ухвалі суду мовиться, що слідство встановило номери кімнат на одинадцятому поверсі, звідки міг вестися обстріл. В одній із них, за версією слідства, мешкав депутат минулого скликання Олег Панькевич, оскільки не мав іншого житла в столиці.

XS
SM
MD
LG