Доступність посилання

ТОП новини

НБУ визнав Унікомбанк неплатоспроможним


Національний банк України вніс Унікомбанк до категорії неплатоспроможних через повну втрату ліквідності. Як йдеться в сьогоднішньому повідомленні НБУ, це передбачає постанова від 15 жовтня.

«До грудня 2014 року ПАТ «Унікомбанк» був зареєстрований і працював у Донецьку. Потім він згідно з вимогами законодавства був перереєстрований поза територією АТО, у Львові. Проте значна частина його активів і застав залишилась у Донецькій області. Боржники перестали обслуговувати кредити і надходження коштів до банку майже припинилося», – йдеться в повідомленні НБУ.

За даними Національного банку, 6 жовтня Унікомбанк визнали проблемним. Водночас, за повідомленням, власники банку не вживали жодних заходів для підтримки його ліквідності, покращення фінансового стану й усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку.

Раніше цього місяця Національний банк України ухвалив рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних банку «Контракт», що входить до групи невеликих фінансових установ.

Станом на червень 2015 року в Україні функціонували 130 банків, із них 40 – з іноземним капіталом.

У рамках процесу очищення банківської системи впродовж 2014 – 2015 років Нацбанк визнав неплатоспроможними 49 банків, у 2014 – 2015 роках відкликали банківську ліцензію та ліквідували 39 банків.

XS
SM
MD
LG