Доступність посилання

ТОП новини

Росія домовилася з Туреччиною щодо безпеки польотів після збиття безпілотника


Андрій Картаполов, архівне фото
Андрій Картаполов, архівне фото

Міністерства оборони Росії і Туреччини налагодили прямий зв’язок, щоб забезпечити безпеку польотів російської бойової авіації поблизу турецького кордону над Сирією й не допускати інцидентів, повідомили в російському Генеральному штабі.

Так само Росія встановила «гарячу лінію» між центром керування російською авіацією в Сирії і командуванням Військово-повітряних сил Ізраїлю, додав начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил Росії генерал-полковник Андрій Картаполов.

Він виступив із цією заявою після того, як ВПС Туреччини збили раніше у п’ятницю у своєму повітряному просторі неподалік кордону з Сирією безпілотний літак-розвідник невідомої належності. Російські військові відразу заявили, що жоден із їхніх безпілотників, що діють у Сирії, не був втрачений.

Тим часом користувачі соцмереж звернули увагу, що фотографії збитого в Туреччині безпілотника невідомої моделі, поширені турецьким напівофіційним агентством «Анадолу», дуже нагадують фото безпілотного апарата, що був збитий українськими військовими над Донбасом у травні минулого року. Тоді його назвали модифікацією російського «Орлана-10», хоча він значно відрізняється від базової версії цього апарата.

XS
SM
MD
LG