Доступність посилання

ТОП новини

Меркель їде в Стамбул для переговорів про кризу мігрантів


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель їде в Стамбул 18 жовтня для переговорів про кризу мігрантів з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Меркель сподівається затвердити європейську угоду з Туреччиною щодо допомоги і тісних зв’язків в обмін на допомогу в заохоченні біженців залишитися там, у Туреччині.

Меркель стикається з тиском – у тому числі від власних союзників – посилити прикордонний контроль Німеччини та відвернутися від біженців. Німеччина очікує від 800000 до 1 мільйона мігрантів в цьому році.

Пакет допомоги ЄС передбачає, що щонайменше 3 мільярди євро допомоги надаються Туреччині для прийняття понад 2 мільйонів біженців. Угода також обіцяє прискорити розгляд питання віз ЄС для громадян Туреччини, а також прискорити переговори про вступ до ЄС.

15 жовтня лідери Євросоюзу та Туреччини на саміті в Брюсселі узгодили попередній план дій щодо обмеження припливу мігрантів до Європи.

Міжнародна неурядова організація Amnesty International 17 жовтня розкритикувала цей план, заявивши, що не беруться до уваги труднощі, з якимимігранти стикаються в Туреччині або зобов'язання ЄС запропонувати їм захист.

XS
SM
MD
LG