Доступність посилання

ТОП новини

У справі Надії Савченко сторона обвинувачення продовжить виступи в суді Росії


Надія Савченко
Надія Савченко

Сьогодні, 19 жовтня, у Донецькому міському суді Ростовської області Росії сторона обвинувачення продовжить свої виступи у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. На попередніх слуханнях Савченко та її адвокати припустили, що багато свідків з боку російської прокуратури і слідства є підставними особами.

15 жовтня сторона захисту заявила клопотання про виклик до суду як свідка сестри Надії Савченко Віри, а також повідомила суду про заборону від ФСБ на її в’їзд до Росії.

МЗС України назвав заборону на в’їзд Віри Савченко до Росії «неприпустимими діями» і спробою тиску на Надію Савченко. Київ також підкреслює, що Росія продовжує порушувати взяті на себе зобов'язання перед Радою Європи, ігноруючи імунітет Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG