Доступність посилання

ТОП новини

У Кельні мером обрали кандидата, яку тяжко поранили за день до виборів


Генріетте Рекер
Генріетте Рекер

У німецькому Кельні на виборах мера, що відбулися 18 жовтня, перемогла Генріетте Рекер, яка була тяжко поранена через її позицію щодо захисту біженців.

На Рекер, яка керує службою із захисту біженців у Кельні, напередодні дня голосування, 17 жовтня, напав чоловік право-радикальних поглядів і поранив її ножем у шию.

Рекер висувала свою кандидатуру як безпартійна. Вона набрала 52,6% голосів у Кельні, який є четвертим за величиною містом Німеччини.

За словами медиків, 58-річна Рекер була тяжко поранена, але зараз загрози її життю немає.

Німеччина нині є головним напрямком в Європі, куди прямують біженці, більшість з яких проходять через Туреччину і Балкани. Німецька влада до кінця року очікує до мільйона прохань про притулок від біженців.

Тим часом, сьогодні політичний рух Pegida (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу – ред.) із центром у німецькому Дрездені у річницю свого створення скликає акцію проти напливу мігрантів в Європі. Активісти заявляють, що таким чином хочуть натиснути на канцлера Ангелу Меркель задля здійснення антиімміграційної політики.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр через напад на Генріетте Рекер розкритикував рух Pegida і заявив, що його представники є правими екстремістами, а також закликав громадян Німеччини дистанціюватися від цього руху.

XS
SM
MD
LG