Доступність посилання

ТОП новини

У Мінекології пропонують відновити болота, щоб уникнути тління торфовищ


Сергій Курикін
Сергій Курикін

Виконувач обов’язків міністра екології і природних ресурсів Сергій Курикін вважає доцільним відновити болота на місцях торфовищ для вирішення проблем з їхнім загорянням.

«Оптимальним рішенням, масштабним і довгостроковим вирішенням цієї проблеми було б відновлення боліт на тих територіях, де сьогодні існують торфовища», – сказав він.

За його словами, виникнення пожеж у природних екосистемах пов’язане не лише із аномально високою температурою повітря, яка утримується тривалий період на території України, а й через недбалість людей.

Представник Державної служби з надзвичайних ситуацій України Борис Савинський зазначає, що найскладніша ситуація у Києво-Святошинському, Обухівському, Бородянському, Вишгородському районах.

«Саме у селі Білогородка Києво-Святошинського району зафіксований найбільший осередок тління торфу на площі 18,4 гектара. Нині всі осередки на Київщині локалізовані і нам вдається утримувати ситуацію контрольованою», – сказав він.

Савинський зауважує, що, за прогнозами Укргідрометцентру, найближчими днями на Київщині переважатиме дощова погода, це сприятиме більш оперативній ліквідації осередків тління торфовищ.

Рятувальники сподіваються за 3-4 дні загасити торф під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

За даними ДСНС, на сьогодні на території Київської області тліє 24 осередки торфу на загальній площі 119 гектарів. 19 жовтня в ДСНС повідомляли, що загальна площа тління торфовищ на Київщині становила 122 гектари.​

XS
SM
MD
LG