Доступність посилання

ТОП новини

Чехія пообіцяла спростити працевлаштування українців


Чехія потребує активної й регульованої міграційної політики, заявив сьогодні голова уряду країни Богуслав Соботка на конференції «Чехія: як наші справи?», що її в Празі організували і провели Aspen Institute і видання Forbes.

На думку чеського прем’єра, до Чехії потрібно запрошувати іноземних фахівців, передусім із близьких і споріднених культурною традицією країн. Однак система надання довготермінових віз із метою працевлаштування, зокрема, громадянам України, в Чехії працює погано.

«Найбільшим реальним бар’єром є сьогодні функціонування візової системи з Україною, яка, по суті, є цілковито недієздатною. Уряд уже незабаром розгляне проект закону, який дасть можливість працедавцям, що шукають робочу силу в Україні, заявити про свої потреби, щоб таким чином зрушити систему з місця», – наголосив Соботка.

Чеська економіка сьогодні належить до найуспішніших у Європейському союзі, однак її гальмом у майбутньому може стати брак кваліфікованої робочої сили.

Вирішити проблему мають удосконалення технічної освіти, спрощення працевлаштування кваліфікованих іноземних працівників, у тому числі й із України, а також розбудова інфраструктури.

XS
SM
MD
LG