Доступність посилання

ТОП новини

Норвегія відсилатиме назад до Росії біженців, які мають право проживати там


Старі велосипеди на прикордонному пункті Стурскуг в північній Норвегії, 13 жовтня 2015 року
Старі велосипеди на прикордонному пункті Стурскуг в північній Норвегії, 13 жовтня 2015 року

Влада Норвегії заявляє, що відсилатиме назад біженців, які прибувають на її територію з Росії, маючи право там проживати. Поліція заявляє, що близько 1600 сирійців та інших мігрантів досягли скандинавської країни через Арктику і прикордонний пункт Стурскуг, що розділяє північну Росію з Норвегією.

Приблизно 20-30% сирійців, що живуть в Росії на законних підставах, обрали цей маршрут, бо він не такий небезпечний, як рух через Середземне море на надувному човні.

Міністр юстиції Норвегії Андерс Анундсен наказав імміграційним службам ретельно перевіряти дані осіб з Росії, які шукають притулку в скандинавській країні, на предмет подвійного громадянства, права на проживання і візу.

Зазвичай біженці перетинають КПП Стурскуг, на кордоні Мурманської області Росії і Норвегії, на велосипеді, бо за російським законодавством цього не можна робити пішки, а далі, як каже норвезька влада, підсідають в автомобілі.

Цьогоріч заяви про надання притулку в Норвегії подали близько 2 тисяч осіб, що прибули з Росії, у порівнянні з 20-ма торік. Більшість заявників називаються громадянами Сирії, однак серед них є вихідці з Афганістану та Іраку.

XS
SM
MD
LG