Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН зустрівся з головою Палестинської адміністрації


Пан Ґі Мун (Л) і Махмуд Аббас
Пан Ґі Мун (Л) і Махмуд Аббас

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун під час зустрічі з головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом закликав припинити ескалацію насилля і кровопролиття. Про це він заявив у середу, 21 жовтня, у місті Рамалла, що на Західному березі Йордану.

Махмуд Аббас, своєю чергою, заявив, що молоді палестинці не хочуть насилля. «Але відсутність політичного горизонту і надії у майбутня, а також складна економічна ситуація штовхають до бунтів», – зазначив Аббас, говорячи про хвилю нападів палестинців на ізраїльтян.

Пан Ґі Мун пообіцяв підтримку задля стабілізації ситуації.

«Ми продовжуватимемо підтримувати зусилля для створення передумов для переговорів», – сказав він.

Зустріч Пан Ґі Муна та Махмуда Аббаса відбулася наступного дня після того, як генсекретар ООН зустрівся з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

У Єрусалимі Пан Ґі Мун засудив напади з ножем проти ізраїльтян, але застеріг, що суворі заходи ізраїльських сил безпеки можуть бути «контрпродуктивними».

До спалахів насильства призвели, зокрема, чутки щодо того, що Ізраїль має намір захопити територію на Храмовій горі, де розташована мечеть Аль-Акса – третя за значенням святиня ісламського світу. Ізраїль спростовує ці наміри і звинувачує палестинців у поширенні небезпечних чуток і підбурюванні.

Внаслідок хвилі насильства в Ізраїлі і на Західному березі загинули вісім ізраїльтян, 47 палестинців та один араб з ізраїльським громадянством.

XS
SM
MD
LG