Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: сепаратисти віддали тіло українського військового, що загинув 19 жовтня на Луганщині


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що члени її Спеціальної моніторингової місії в Україні спостерігали в середу, 21 жовтня, за передачею на підконтрольну владі територію тіла українського військового, про загибель якого українські силовики, як виглядає, не повідомляли.

Тіло військового, що, за повідомленням ОБСЄ, був убитий, за словами сепаратистів, у понеділок, 19 жовтня, поблизу захопленого угрупованням «ЛНР» села Голубівського на Луганщині, передали в середу українському командирові на блокпості урядових сил між сусідніми селищами Новотошківське (підконтрольне владі України) і Донецький (на окупованій території), мовиться в повідомленні.

Як заявили в місії, раніше вони стали посередниками в переговорах про повернення тіла.

Попереднього дня, в середу, 21 жовтня, місія повідомляла, що у вівторок, 20 жовтня, відвідала блокпост луганських сепаратистів біля Голубівського після повідомлень про загибель там у понеділок українського військового. За словами спостерігачів, на блокпості сепаратистів були пошкодження вочевидь від легкої вогнепальної зброї. Там же вони бачили тіло в камуфляжі з українським прапором на правому плечі.

Як повідомили члени місії, сепаратисти заявили їм, що відкрили вогонь у відповідь і вбили українського воїна після того, як вогнем із українського боку були поранені двоє їхніх бойовиків. Пізніше члени місії відвідали шпиталь в окупованому Кіровську на Луганщині, і там головний лікар підтвердив їм, що в понеділок туди доставили двох поранених бойовиків, які далі перебували на лікуванні.

Українські силовики не повідомляли про загибель свого військового в сутичці біля Голубівського – Новотошківки в Луганській області ні в понеділок, 19 жовтня, ні кількома наступними й кількома попередніми днями. За той день про свої втрати вони повідомляли лише про загибель одного військового внаслідок підриву на вибуховому пристрої в іншому місці зони антитерористичної операції, в Донецькій області.

XS
SM
MD
LG