Доступність посилання

ТОП новини

Активісти на Прикарпатті почали «повернення виборцям політичної пам’яті» – рух «Чесно»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Керівник Івано-Франківського регіонального відділення Інституту політичної освіти Тарас Случик заявив на підсумковій конференції кампанії «Стеж за грошима» руху «Чесно» в Івано-Франківську, що «важливо знати політичну історію кандидатів».

Тому, сказав він, активісти «розпочали процес повернення виборцям політичної пам’яті»: рух «Чесно» запустив ресурс, де зібрана інформація про кандидатів до місцевих рад із 1998 року, де можна знайти дані про зміну політичних поглядів і партій, і «ця інформація може допомогти виборцям зробити вибір».

Водночас громадські активісти повідомили, що декларації відповідальності підписали 141 кандидат на виборах депутатів Івано-Франківської міської ради з понад півтисячі і чотири кандидати на міського голову з одинадцяти.

Як наголосив Тарас Случик, «ми не просили обіцяти безплатної медицини чи комуналки, ми просили речі, які системно змінять місцевий розвиток в Україні – прозорий бюджет, бюджет участі, публікувати декларації про видатки і доходи на сайті ради, просили підтримувати простий і зручний доступ активістів до інформації і до засідань ради – тобто те, що часто політики не готові обіцяти».

Лише четверо кандидатів на міського голову Івано-Франківська подали фінансові звіти про витрати на виборчу агітацію, хоча активісти і ставлять під сумнів їхню повноту і достовірність. Найбільше коштів наразі показав народний депутат Олександр Шевченко – понад 900 тисяч гривень.

Крім того, мовилося на конференції, в Івано-Франківську найбільше прогульників, які знову йдуть на вибори до міської ради, у списках БПП «Солідарність» – п’ятеро і ВО «Батьківщина» – троє.

Співкоординатор руху в області Віталій Світлик зазначив, що «подальші кроки – буде медіа-тиск, щоб у майбутньому прогульників партії відкликали».

Місцеві вибори в Україні, крім окупованого Криму й частин Донбасу, призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG