Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську почали Тиждень музейної моди на тлі ретроавтівок


Тиждень музейної моди пройшов поміж ретроавтівок (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

У Дніпропетровську вперше розпочався Тиждень музейної моди. Цей проект ініційований Дніпропетровським художнім музеєм та технічним музеєм «Машини часу».

Виготовлені студентками-дизайнерками місцевого коледжу колекції одягу у стилі різних періодів ХХ століття самі авторки продемонстрували на тлі ретроавтомобілів відповідних років, які є в колекції технічного музею.

За словами організаторів заходу, мода на одяг співвідносна з модою на автомобілі й досить мінлива: людство то віддає перевагу вишуканим і величним силуетам, то знову тяжіє до більш практичних і скромних – як у сфері моделювання одягу, так і в автомобілебудуванні.

«Смаки, погляди, менталітет впливали не тільки на появу стилів в одязі протягом ХХ століття, але і відобразились у пошуках цікавих моделей автівок для створення необхідного іміджу», – кажуть організатори.

В інсталяціях у технічному музеї були використані рідкісні моделі авто 30–60 років минулого століття, а також мотоцикли. Керівництво закладу заявило, що з радістю надало їх.

Водночас художній музей у рамках Тижня моди підготував для своїх відвідувачів демонстрацію колекції жіночого одягу ХІХ століття, яка ніби «зійшла» з картин, що є у фондах музею.

XS
SM
MD
LG