Доступність посилання

ТОП новини

Бангладеш: щонайменше 1 людина загинула, 80 поранені через вибух на зборах мусульман-шиїтів


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У місті Дакка, що є столицею Бангладеш, в результаті вибуху на зборах громади мусульман-шиїтів щонайменше одна людина загинула і 80 поранені. Про це у суботу, 24 жовтня, повідомляє місцева поліція.

Інцидент стався, коли понад 20 тисяч людей прийшли на релігійну процесію у Хусейн-Далан, мечеть, що є головним місцем для збору шиїтської громади.

Місцеве телебачення показало кадри безладів в результаті вибухів, і наляканих людей, які намагаються врятуватися і допомогти пораненим.
На місце прибули карети швидкої.

Поліція заявляє про щонайменше 5 закладених вибухівок, три з яких спрацювали. Повідомляється про двох затриманих підозрюваних у вчиненні вибухів.

Відповідальності за напад жодна з екстремістських організацій на себе не взяла.

Напад стався, коли мусульмани-шиїти відзначали свято Ашура, коли упродовж 10 днів поминають імама Хусейна, онука пророка Мухаммеда.

Щонайменше 18 людей загинули і десятки були поранені під час схожої атаки на шиїтську процесію в Пакистані 23 жовтня. Наступного дня лідер шиїтської громади в країні зажадав захисту меншини і попросив уряд Пакистану покарати організаторів вибуху.

XS
SM
MD
LG