Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі проходять парламентські вибори


Парламентські вибори у Польщі, 25 жовтня 2015
Парламентські вибори у Польщі, 25 жовтня 2015

У Польщі у неділю, 25 жовтня, відбуваються парламентські вибори. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, лідером громадських симпатій є нинішня опозиція – партія «Право і справедливість».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за «Право і справедливість» – найбільшу опозиційну партію під керівництвом Ярослава Качинського, готові проголосувати близько 40 відсотків виборців. А кожен четвертий громадянин Польщі, що має право голосу, заявляв, що віддасть свій голос за правлячу вже два терміни поспіль «Громадянську платформу» на чолі з нинішнім прем’єр-міністром Евою Копач.

У Польщі проходять парламентські вибори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Якщо дані опитувань підтвердяться, то жодна з цих партій не зможе створити уряд самостійно.

Реальні шанси на депутатські мандати мають передусім представники руху «Кукіз’15», Польської селянської партії (нинішнього партнера «Громадянської платформи» по урядовій коаліції), партії «Сучасна Ришарда Петру».

У Польщі обирають 460 депутатів Сейму (нижня палата парламенту) і 100 – Сенату (верхня палата парламенту).

Напередодні виборів взяти у них участь закликав президент Польщі Анджей Дуда, проте за даними тих же опитувань громадської думки, проголосувати на цьогорічних парламентських виборах має намір лише кожен другий поляк.

XS
SM
MD
LG