Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові сотні членів дільничних комісій утворили чергу до ТВК


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У приміщенні, де працюють харківські міська та обласна територіальні виборчі комісії, до ранку 26 жовтня зібралося кількасот членів дільничних комісій.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, люди стоять у черзі, конфліктують, скаржаться на погану організацію роботи міського тервиборчокому, проблеми з туалетами. У деяких талончики видані під номерами «245» чи й «300», це означає, що їм доведеться чекати виклику добу або й дві. Проблему ускладнює те, що ці члени ДВК не можуть іти додому, доки не здадуть результати своєї роботи.

Як повідомила голова Харківської ТВК Ганна Биндич, на здачу протоколів приїхали одразу представники понад 600 комісій, хоча вони були попереджені, що слід прибувати по черзі, попередньо повідомляючи про це.

«Наразі ми не можемо оприлюднювати попередні результати виборів, бо оформлення протоколів відбувається за складних умов», – розповіла Биндич.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Явка на виборах у цілому в Україні склала 46,62%.

За даними екзит-полу Комітету виборців України, вже в першому турі виборів міського голови Харкова за чинного мера Геннадія Кернеса проголосували 59,3% виборців.

XS
SM
MD
LG