Доступність посилання

ТОП новини

Суд ЄС задовольнив скаргу Портнова на запровадження проти нього санкцій


Андрій Портнов
Андрій Портнов

Генеральний суд Європейського союзу задовольнив скаргу колишнього першого заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова на запровадження проти нього Радою ЄС санкцій у вигляді заморожування активів.

«Суд вважає, що Рада визначила Портнова відповідальним за незаконне привласнення коштів з державного бюджету України виключно на підставі листа від 3 березня 2014 року Генеральної прокуратури України… Суд вважає, що даний лист не надає будь-яких подробиць чи фактів проти Портнова або його відповідальності в цьому питанні. Суд вважає, що зарахування Портнова у список не відповідає критеріям для визначення осіб, чиї кошти буде заморожено», – йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Також про це повідомив Портнов на своїй сторінці в Facebook.

5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов. Через рік Європейський союз виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.

Після цього він заявив, що в суді оскаржує факт введення санкцій. У Суді Європейського союзу, найвищому судовому органі ЄС, який засідає в Люксембургу, повідомили, що в його Суді загальної юрисдикції розглядають позов Андрія Портнова проти Ради ЄС у зв’язку із санкціями, які були накладені на нього у 2014 році.

XS
SM
MD
LG