Доступність посилання

ТОП новини

Під ЦВК мітингують на підтримку другого туру виборів у Павлограді


Один із лідерів голосування у Павлограді приїхав під ЦВК
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

У Києві під будівлею Центральної виборчої комісії України мітингують із вимогою проведення другого туру виборів міського голови Павлограда Дніпропетровської області. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, біля ЦВК зібралися люди, переважно під прапорами партії «Укроп».

У Павлограді за підсумками голосування 25 жовтня лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Однак, за даними місцевої територіальної виборчої комісії, другий тур може не відбутися, бо кількість виборців у місті менша, ніж 90 тисяч.

На мітингу в Києві Євген Терехов заявив, що вимагає від ЦВК рішення про проведення другого туру виборів. «Ми пред’явили ЦВК документ для того, щоб вони поставили печатку, підтвердили, що заява прийнята, аби провели другий тур у Павлограді, тому що там більше мешканців», – зазначив Євген Терехов.

За його інформацією, станом на 30 вересня ЦВК зареєструвала у Павлограді 92855 осіб, у день голосування – 90255, а наступного дня після голосування «Опозиційний блок» подав документ, ніби у Павлограді – 89850 виборців.

Згідно із законодавством, якщо кількість виборців у населеному пункті менша, ніж 90 тисяч осіб, то проведення другого туру виборів не передбачається.

За даними Євгена Терехова, попередній підрахунок голосів показав такі результати – 36% у кандидата від «Опозиційного блоку» і 24% – у нього.

У ЦВК з приводу проведення другого туру виборів у Павлограді не дають жодної конкретної інформації. За словами прес-секретаря ЦВК, сьогодні може відбутися засідання, під час якого з’явиться відповідна постанова.

Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

У Павлограді користувачі соцмереж поширюють заклик місцевої самооборони зібратися під міськрадою «для недопущення зриву другого туру».

XS
SM
MD
LG