Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: російський опозиціонер Развозжаєв оголосив голодування


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв, засуджений до 4,5 року ув’язнення у справі про організацію масових заворушень у Москві, переведений на суворі умови утримання в колонії і оголосив голодування, повідомляє його захист.

Адвокат Дмитро Аграновський заявив російському агентству «Інтерфакс», що причини переведення його підзахисного на суворі умови утримання невідомі. За його словами, це сталося після того, як у засудженого нібито знайшли лезо від бритви. При цьому Аграновський наголосив, що Развозжаєв взагалі не голиться.

Адвокат додав, що звернувся до уповноваженого з прав людини по Красноярському краю з проханням взяти цю справу під контроль. Крім цього, він направив запит у ФСВП з проханням захистити Развозжаєва від тиску і перевести для відбування покарання в Московський регіон.

Сьогодні ж дружина опозиціонера Сергія Удальцова Анастасія Удальцова написала у Facebook, що на Леоніда Развозжаєва в колонії чинять тиск і від нього вимагають якихось свідчень.

Наприкінці липня 2014 року Московський міськсуд виніс обвинувальний вирок координатору «Лівого фронту» Сергієві Удальцову і його соратнику Леоніду Развозжаєву у справі про організацію масових заворушень на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року і спробу організувати аналогічні заходи в інших містах Росії. Їх засудили до чотирьох з половиною років колонії.

Удальцов і Развозжаєв наполягають на своїй невинуватості.

XS
SM
MD
LG