Доступність посилання

ТОП новини

Аваков захищає у суді своє право виступати російською


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оскаржує рішення суду, яким МВС зобов’язали видати львівському активісту Святославу Літинському український переклад російськомовного виступу міністра. Про це у четвер, 29 жовтня, повідомив львівський активіст.

«Вгадайте, що нам приготував на «День української мови»? На 9 листопада призначено апеляцію щодо виступів іноземною мовою пана міністра (неправомірної відмови у перекладі виступу пана міністра). Нагадаю, першу інстанцію МВС програло. І вирішило скерувати всі свої зусилля на боротьбу проти української мови», – написав Літинський на своїй сторінці у Facebook.

14 вересня Літинський домігся у суді зобов’язання МВС видати йому український переклад російськомовного виступу міністра Арсена Авакова.

Громадський активіст спершу надіслав запит у МВС із проханням надати йому оприлюднену міністром на офіційному інтернет-каналі МВС у червні й липні інформацію державною мовою. Позивач вказав, про які саме відеозаписи йдеться. Департамент зв’язків з громадськістю МВС не задовольнив його прохання, і він подав позов до суду.

XS
SM
MD
LG