Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині за фактами підкупу виборців міліція відкрила 5 справ


На Дніпропетровщині за фактами підкупу виборців міліція відкрила 5 кримінальних проваджень, повідомив Радіо Свобода речник обласного управління міліції Олексій Щербатов.

За його даними, гроші виборцям пропонували не лише біля дільниць, але й через смс-повідомлення напередодні волевиявлення. За даними Олексія Щербатова, зокрема, виборцям пропонувалось сфотографувати в кабінці свій бюлетень із голосом і зробити ксерокопію паспорта, а потім відправити ці дані «замовникові» через інтернет. За це обіцяли від 150 до 500 гривень за голос.

Смс із пропозиціями продати голос, за інформацією з міліції, отримали тисячі людей. У міліції зазначили, що наразі мають технічні можливості, аби встановити того, хто купує, і того, хто продає голос через інтернет.

«Купівля голосів через інтернет і мобільні телефони на перший погляд менш помітна, ніж скуповування безпосередньо, але з іншого боку вона залишає реальний слід. Громадяни повинні усвідомити, що все, що з’явилося в інтернет-просторі, залишиться там назавжди, навіть якщо ви видалите це зі свого електронного пристрою. Ми зможемо відстежити весь ланцюжок», – заявили в міліції.

Водночас в управління МВС в області напередодні другого туру виборів попередили виборців про відповідальність за продаж голосу: позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG