Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт: прокуратура в Україні має бути готова карати багатих і впливових


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що українська прокуратура має перетворитися на сучасну, політично незалежну й професійну установу, боротися з корупцією, відстоювати верховенство права й захищати уряд і суспільство України.

Як повідомляє посольство України, про це Пайєтт сказав на конференції Бізнес ради США-України і Київської школи економіки.

«Реформування судової системи – це лише частина створення системи правосуддя, яка забезпечує справедливість для всіх. Не менш важливою є незалежна прокуратура, що діє непідкупно. Це означає, що прокурори братимуть складні корупційні справи й каратимуть чи позбавлятимуть волі навіть найбагатших і найвпливовіших, якщо цього вимагає закон», – сказав посол.

«Готовність влади переслідувати усіх корумпованих чиновників і олігархів, незалежно від їхньої політичної партії або особистого статку, є критичним показником її прихильності верховенству права. За цим показником, Україна після Революції Гідності не досягла значних результатів», – наголосив Пайєтт.

Він вкотре закликав Генеральну прокуратуру України припинити підривати реформи, захищати корумпованих прокурорів, а також припинити блокування кримінальних розслідувань хабарництва, змов і політичного угод.

Сполучені Штати підтримують створення ефективної Генпрокуратури, якій українці можуть довірити захист своїх прав, наголосив посол.

Наприкінці вересня Джеффрі Пайєтт заявляв, що Генеральна прокуратура України відмовляється боротися із внутрішньої корупцією, що підриває реформи, які проводить українська влада.

XS
SM
MD
LG