Доступність посилання

ТОП новини

Затримані в Дніпропетровську створили фонд з розкрадання коштів для АТО − СБУ


Служба безпеки України встановила, що затримані в Дніпропетровську особи створили фонд для розкрадання коштів для бійців АТО. Про це сьогодні на брифінгу сказала речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Вони використовували фонд, який був створений спеціально для допомоги бійцям АТО», − наголосила вона. Речниця зазначила, що в цей фонд прості громадяни приносили кошти, щоб допомогти бійцям, які перебувають на фронті.

«Ці люди, організувавшись, викрадали кошти. Сьогодні встановлено, що з цього фонду, який був спрямований для бійців на передовій, було викрадено близько 40 мільйонів гривень», − заявила Гітлянська.

За словами речниці СБУ, зазначені особи використовували викрадені гроші на придбання коштовних речей та автомобілів. Водночас, Гітлянська сказала, що більш детальну інформацію служба не може надати, тому що операція триває, і продовжуються обшуки а також затримання осіб.

За її словами, в цій операції задіяно близько 500 співробітників СБУ.
У свою чергу прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив, що з боку прокуратури в операції задіяно близько 50 співробітників та слідчих ГПУ.

Сьогодні у Дніпропетровську СБУ затримала лідера політичної партії «Українське об`єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана. Обшуки тривають в Фонді оборони країни, у членів партії, батьків Корбана.

XS
SM
MD
LG