Доступність посилання

ТОП новини

Затримання Геннадія Корбана виглядає як викрадення людини – його адвокати


Затримання лідера політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана виглядає як викрадення людини. Про це у суботу на прес-конференції в Дніпропетровську заявили адвокати Геннадія Корбана.

«Ми говоримо, що людину викрадено, бо ми не знаємо, що сталось, які слідчі дії щодо нього здійснюються, хто ухвалив рішення про його затримання чи це не затримання, а викрадення…. Ми, його адвокати, не знаємо, де він зараз», – сказали адвокати.

За їхніми словами, це «дуже грубе порушення». Вони також додали, що їх не допустили в помешкання Корбана під час проведення обшуку, а також не повідомили, куди його везуть, коли виводили з квартири.

За словами адвокатів, вони вже звернулись до СБУ та прокуратури з прохання з’ясувати місце перебування Геннадія Корбана. В СБУ заяву прийняли, а в прокуратурі – відмовили.

У свою чергу речниця СБУ Олена Гітлянська заявила: «Хочу ще раз наголосити − ніхто Корбана не викрадав».

«Він офіційно затриманий правоохоронними органами в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками правопорушень, передбачених частиною1 статті 255, частиною 5 статті191, статтею 349 Кримінального Кодексу України. Після проведення необхідних слідчих дій, в установленому законом порядку, буде вирішене питання щодо пред'явлення йому звинувачення та обрання запобіжного заходу», − зазначила Гітлянська.

Адвокати також заявили, що «справа Корбана», на їхню думку, пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. Вони також підтвердили, що наразі відбувається обшук у помешканні батьків Геннадія Корбана.

У суботу СБУ та ГПУ підтвердили арешт лідера політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана і заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. За словами Гілянської, СБУ встановила, що затримані в Дніпропетровську особи причетні до викрадення близько 40 млн грн коштів, які мали піти на допомогу бійцям АТО.

XS
SM
MD
LG