Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: без участі опозиції і багатьох західних спостерігачів проходять вибори до парламенту


Чинний президент Азербайджану Ільгам Алієв прийшов з родиною проголосувати на парламентських виборах, 1 листопада 2015 року
Чинний президент Азербайджану Ільгам Алієв прийшов з родиною проголосувати на парламентських виборах, 1 листопада 2015 року

Понад 5,5 тисяч виборчих дільниць для 5 мільйонів громадян з правом голосу працюють у неділю, 1 листопада, в Азербайджані, де проходять парламентські вибори. Голосування відбувається без участі опозиційних партій і багатьох західних спостерігачів.

Спостережна місія Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) відмовилася відправляти своїх спостерігачів на вибори після того, як влада захотіла скоротити кількість наглядачів за голосуванням.

Деякі інші міжнародні спостерігачі, в тому числі з країн СНД і Парламентської асамблеї Ради Європи все ж вибори моніторитимуть.

Попри відмову опозиційних партій брати участь у виборах, все ж окремі кандидати з опозиційними поглядами балотуються до 125-місного парламенту Азербайджану, в якому домінує правляча партія президента Ільгама Алієва «Новий Азербайджан».

Вибори відбуваються на тлі дворічного придушення опозиційних сил, правозахисників і незалежних журналістів у Азербайджані.

XS
SM
MD
LG