Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: уряд пропонує прив’язати рахунок за опалення до температури повітря


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в уряді працює робоча група, яка розробляє механізм прив’язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря.

«Це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго – зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші», – заявив прем’єр у програмі «10 хвилинах».

Яценюк наголосив, що зараз, яка б не була температура на вулиці, «батареї червоні, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфера».

«Так відбувається тому, що теплокомуненерго зацікавлені в тому, аби спалити якомога більше газу і виставити якомога вищий рахунок… Уряд пропонує прив’язати рахунок, який отримують громадяни, до температури зовнішнього повітря», – заявив він.

Іщ 1 квітня мінімальний тариф на газ для населення підвищений в 3,3 рази, до 3600 гривень за тисячу кубометрів. Така ціна буде діяти на обсяг до 200 кубічних метрів на місяць і лише в опалювальний сезон (із 1 жовтня до 30 квітня). Обсяг понад 200 кубометрів на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною майже в два рази вищою.

Ціна газу, що використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, зросла з 1182 до 7188 гривень за тисячу кубічних метрів. При відсутності лічильників населення платитиме за газ єдину ціну: 7188 гривень за 1 тисячу кубометрів.

Для тих, хто не може самостійно оплатити комунальні послуги, уряд пропонує оформлення субсидій.

XS
SM
MD
LG