Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський «кіборг» презентував виставку – фотохроніку подій в АТО


«Кіборг» відзняв фотохроніку подій в АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

«Кіборг» відзняв фотохроніку подій в АТО (відео)

У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відбулось урочисте відкриття авторської фотовиставки «АТО крізь приціл об’єктива» воїна 93 ї окремої механізованої бригади, одного з тих, кого першими назвали «кіборгами», Анатолія Андрейченка.

Виставка, ініційована командиром підрозділу, де служив боєць, нині демобілізованим істориком і політологом Кирилом Недрею, вона налічує близько сотні робіт.

За словами автора, ці світлини він знімав з самого початку участі в АТО: недорогий фотоапарат упродовж 8 місяців пройшов із ним найгарячіші точки Донбасу – Карлівку, Авдіївку, Піски, Донецький аеропорт. Головне, зазначає Анатолій Андрейченко, було для нього «схопити» ключові моменти переміщення підрозділу та емоції товаришів.

Як розповідають бойові побратими фотографа, кухар-кондитер за освітою, покрівельник за професією і художник за покликанням, він не вагався, отримавши повістку, а, ставши до лав війська, вважав за обов’язок знімати пережите.

Опісля завершення виставки всі світлини, а також особисті речі, якими він користувався в АТО, боєць – фотограф вирішив передати до історичного музею.

«Фотографії назавжди зберегли образи тих, хто вже став історією. Виставка актуальна для сьогодення і допоможе підростаючому поколінню дізнатися про події на сході України не з екранів телевізорів, а з фотографій людини, яка безпосередньо була на передовій», – зазначили в музеї.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG