Доступність посилання

ТОП новини

Автопробіг до резиденції Порошенка міг блокувати проплачений протестувальник


Один з активістів, який намагався зупинити колону Автомайдану дорогою до заміської резиденції президента України Петра Порошенка 31 жовтня, брав участь у протесті біля посольства США 1 липня. Цього активіста видно на відео, знятих під час обох протестів. Схожість людини помітив український блогер Тарас Ревунець.

Обидва протести, у яких активіст брав участь, мають ще деякі ознаки проплачених, крім присутності тих самих осіб. В обох випадках активісти тримають в руках саморобні плакати в одному стилі, мають новий інвентар і прапори та висловлюють схожі, немов заздалегідь написані, тези перед камерою.

В автопробігу до резиденції президента взяло участь близько 100 автомобілів. Основною вимогою була відставка Генерального прокурора Віктора Шокіна через неефективну боротьбу з корупцією та блокування призначення антикорупційного прокурора. Їх намагалися зупинити кілька людей, які також представлялися активістами.

«У мене також є громадська позиція, я сюди її прийшов висловити», – сказав чоловік на відео, який представився тільки як Антон. Відео було зняте 31 жовтня журналістом англомовного видання Kyiv Post Йоханесом Андерсеном.

Група людей, яка стояла на дорозі, сказали активістам Автомайдану, що вони – проти підвищення тарифів, проти дестабілізації в країні та за підвищення зарплат. Влітку активіст Антон протестував проти присутності американських військових в Україні.

Проплачені мітинги – часто застосовувана в Україні тактика політичної боротьби. Радник голови МВС України, народний депутат Антон Геращенко висунув ініціативу ввести кримінальну відповідальність за організацію проплачених масових акцій, але поки що його ініціатива не знайшла підтримки у Верховній Раді.

XS
SM
MD
LG