Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську міліція зафіксувала дані про нові спроби купівлі голосів виборців


У Дніпропетровську міліція зафіксувала дані про спроби купівлі голосів виборців на другий тур виборів. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в обласному управлінні міліції.

«Така інформація зафіксована, ми над нею працюємо», – сказав речник обласної міліції Олексій Щербатов.

Водночас дніпропетровці – користувачі Viber почали скаржитись на те, що отримують повідомлення з пропозицією продати свій голос за 800 гривень. За даними користувачів, 400 гривень пропонують відразу ж після реєстрації на банківську картку, решту – після отримання фото бюлетеня з позначкою навпроти певного кандидата. За кого саме треба голосувати, обіцяють вказати після реєстрації.

Водночас в міліції нагадують, що підкуп виборців і продаж голосу передбачає кримінальну відповідальність: за статтею 160 Кримінального кодексу України виборцеві може загрожувати дворічне обмеження волі, а тим, хто скуповує голоси, – до 3 років.

Раніше в управлінні МВС України в Дніпропетровській області повідомили, що під час виборів 25 жовтня на Дніпропетровщині за фактами підкупу виборців міліція відкрила п’ять кримінальних проваджень.

Серед порушених проваджень є такі, які стосуються спроб підкупу голосів виборців за допомогою смс.

XS
SM
MD
LG