Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє, що не пустила в Україну бойовиків «Ісламської держави» і «Ан-Нусри»


Служба безпеки України повідомляє, що упродовж 2015 року спільно з прикордонниками і міліцією заблокувала в’їзд на територію держави 59 особам, які брали участь у війні в Сирії.

«Бойовиків міжнародних терористичних організацій «Ісламська держава», «Фронт ан-Нусра» і «Імарат Кавказ» примусово повернуто до країн походження. Більшість із них за підозрою в терористичній діяльності вже були депортовані з Туреччини, Йорданії та Єгипту, а деякі навіть мали судимість за скоєння насильницьких злочинів», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, бойовики розглядали Україну як транзитну територію, де можна пройти лікування або виготовити підроблені документи для виїзду до сирійсько-іракської зони конфлікту.

«Зокрема, 29 жовтня був заборонений в’їзд на територію України громадянину Росії, який у складі терористичної організації «Ісламська держава» брав участь у бойових діях у Сирії. До нашої країни він прибув з Туреччини», – йдеться в повідомленні.

Крім того, як заявили в СБУ впродовж року зареєстровано 10 кримінальних проваджень за фактами виготовлення і використання підроблених документів в інтересах прихильників екстремістських організацій.

Упродовж 2014 року угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Іраку й Сирії. Коаліцію з 65 країн, яка веде боротьбу, проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії, очолюють США.

Угруповання «Джабгат ан-Нусра» («Фронт перемоги») є сирійським відділенням мережі «Аль-Каїда». Це угруповання, хоч теж ісламістське, воює проти «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG