Доступність посилання

ТОП новини

Каїр: немає доказів, що російський А-321 зруйнувався у повітрі


Уламки російського літака, що розбився на Синаї
Уламки російського літака, що розбився на Синаї

Під час розслідування обставин катастрофи в Єгипті російського пасажирського літака наразі не знайдено доказів, які могли б підкріпити припущення, що лайнер компанії «Когалимавіа» зруйнувався ще у повітрі. Про це у вівторок, 3 листопада, заявив представник Міністерства цивільної авіації Єгипту Мохамед Рахмі.

Він підтвердив, що екіпаж літака не подавав сигнал тривоги перед катастрофою.

За повідомленням ТАСС, що на місці падіння російського літака фахівці МНС Росії продовжують операцію з пошуку і збору фрагментів судна.

У вівторок експерти почали розшифровку бортових самописців на Синайському півострові аеробуса А-321. Джерела, близькі до розслідування, повідомили, що «чорні скриньки» перебувають у задовільному стані і можуть містити ключ до розгадки, повідомляє Reuters.

Про те, що самописці є у доброму стані, у понеділок повідомив голова «Росавіації» Олександр Нерадько.

Жертвами катастрофи літака, що прямував з Шарм-аш-Шейха до Петербурга, стали 224 людини, які були на облавку. У вівторок у ЗМІ з’явилася інформація, що характер пошкоджень тіл пасажирів може вказувати на те, що до зіткнення із землею на борту лайнера стався вибух.

Те, що на борту літака, швидше за все, стався вибух бомби, вважають експерти американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Раніше з’являлися повідомлення, що відповідальність за суботню трагедію взяло на себе угруповання «Ісламська держава». У Каїрі, Москві, а також у Вашингтоні до цих даних ставляться з обережністю, наголошуючи, що робити якісь висновки поки рано.

Влада Єгипту наразі схиляються до того, що причиною аварії могли стати технічні несправності. У компанії «Когалимавіа» (Metrojet) назвали єдиною можливою причиною авіакатастрофи «зовнішній вплив».

XS
SM
MD
LG