Доступність посилання

ТОП новини

4 мільйони українців втратять роботу через нові міграційні правила Росії – Гіржов


Віктор Гіржов
Віктор Гіржов

Через запровадження нових правил перебування українців на території Росії, близько чотирьох мільйонів українських трудових мігрантів залишаться без заробітку, заявив в ефірі Радіо Крим.Реалії співголова громадського об’єднання «Українці Москви» Віктор Гіржов.

За його словами, це нововведення покликане дестабілізувати ситуацію в Україні.

«Статистики точної ніхто не знає, доводиться оперувати даними Федеральної міграційної служби. Але якщо, скажімо, 600 тисяч або, скажімо, мільйон, людей повернеться в Україну, а демографи кажуть, що треба множити завжди на три – як мінімум, дружина ще й дитина, а то й не одна. І ось таким чином вважайте, що три-чотири мільйони людей залишаться без роботи, бо ми знаємо, що з працевлаштуванням в Україні теж великі проблеми. І ось це саме те завдання, дестабілізувати обстановку, створити протестні настрої, які тут же, я впевнений, використають опозиційні політичні сили», – зазначив Гіржов.

За його словами, у цій ситуації владі України потрібно привернути до проблеми увагу світової громадськості, адже це «чергові проблеми порушення прав людини Російською Федерацією».

«Цей закон був ухвалений давно, але була відстрочка: впродовж минулого року Федеральна міграційна служба зробила преференції українцям. Для чого? У Росії нічого не робиться випадково і з якихось благих спонукань. Було завдання зірвати мобілізацію української армії, яка проходила декількома етапами. Для цього протягом минулого року було дозволено за заявою для перебування на території Росії в такому режимі: не виїжджаючи ні на три місяці, ні на день, як раніше », – говорить Віктор Гіржов.

28 жовтня у Федеральній міграційній службі Росії заявили, що всім громадянам України, які перебувають на російській території, упродовж листопада необхідно звернутися у службу для визначення правового статусу.

Упродовж останнього року громадяни України, незалежно від свого статусу, могли перебувати у Росії до 90 днів. Цей термін продовжувався кожні три місяці автоматично. Таке рішення Москва пояснювала напливом біженців з району бойових дій на Донбасі.

21 жовтня у Федеральній міграційній службі Росії повідомляли, що після 1 листопада у громадян України буде 30 днів для оформлення правового статусу на території Росії, а з 1 грудня щодо порушників будуть вживатися заходи адміністративного характеру, включаючи заборону в’їзду.

ООН змогла підтвердити присутність у Росії 30 тисяч переселенців із Донбасу.

XS
SM
MD
LG