Доступність посилання

ТОП новини

Рада хоче створити іномовну телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада має намір створити іномовну телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow.

Законопроект №2334а про систему іномовлення України ухвалили в першому читанні, «за» проголосували 235 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідно до нього, уряд пропонує парламенту створити юридичну особу у формі державного підприємства «Іномовна телерадіокомпанія України «Ukraine Tomorrow».

Документ передбачає, що ця телерадіокомпанія утворюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» та товариства з обмеженою відповідальністю «Банківське телебачення» і підпорядковується центральному органу виконавчої влади у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Метою законопроекту є забезпечення доступу іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, України, що перебувають за кордоном, до об’єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні.

Фінансування телерадіокомпанії пропонується затвердити на рівні 0,04% витрат загального фонду державного бюджету за попередній рік.
Крім того, відповідно до законопроекту, джерелами фінансування телерадіокомпанії можуть бути кошти, отримані від продажу власного контенту, а також від трансляції реклами, добровільні благодійні внески й інші надходження, не заборонені українським законодавством.

Управляти телерадіокомпанією буде генеральний директор, якого буде призначати Міністерство інформаційної політики.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявляв, що Міністерство інформаційної політики України 1 жовтня запускає мультимедійну платформу іномовлення, що мовитиме на Європу, Азію та США. За словами Стеця, до складу мультимедійної платформи входитиме телеканал, інформаційне агентство, міжнародна кореспондентська мережа та продакшн-студія.

XS
SM
MD
LG