Доступність посилання

ТОП новини

За 5 років українську армію мають перевести на стандарти НАТО – помічник голови Пентагону


США допоможе Україні створити нову систему підготовки вояків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Помічник міністра оборони США Елісса Слоткін заявляє, що до 2020 року українська армія буде переведена на стандарти НАТО, і США сприятимуть цьому.

Слоткін, яка є помічником голови Пентагону з питань міжнародної безпеки, повідомила, що під час візиту до України переговори між Міністерствами оборони держав йшли по двох основних напрямках. «По-перше, ми продовжимо допомогу для подолання кризової ситуації і, по-друге, ми переводимо підтримку України на довгостроковий рівень – США планує допомогти Збройним силам України із забезпеченням взаємосумісності зі стандартами НАТО. Сподіваємося закінчити до 2020 року», – заявила Слоткін.

Вона нагадала, що від початку конфлікту на сході України США вже надали 266 мільйонів доларів на посилення обороноспроможності України і забезпечення територіальної цілісності України, зокрема радіостанції, тепловізори, позашляховики «Хамві» й інші технічні засоби.

За словами заступника міністра оборони України Юрія Гусєва, поглиблення військової співпраці між Україною і США стосуватиметься перш за все управління і планування збройних сил.

«Також проходитиме навчання і застосування збройних сил, впровадження нової логістики в рамках інтеграції України до НАТО. Сьогодні ми обговорили технічне співробітництво і реформування збройних сил України, і наступним кроком буде розроблення спільної дорожньої карти п’ятирічного співробітництва із США. Ми високо цінуємо виділення додатково 300 мільйонів доларів на наступний рік на проведення реформ у Міністерстві оборони України і Збройних силах України», – заявив Гусєв.

Слоткін, зі свого боку, наголосила, що США продовжать тиск на Росію, щоб остання виконувала усі Мінські домовленості, й посилять допомогу Україні.

«Незабаром розпочнеться другий етап тренування українських бійців американськими військовими. Тренування почалися з навчань нацгвардійців, а пізніше цього місяця інструктори навчатимуть співробітників Міністерства оборони України. Дещо візьмуть із програми першого етапу, але взагалі нашою новою метою є створення української системи підготовки солдатів, яка буде надійною і довгостроковою», – заявила Слоткін.

6 листопада помічник міністра оборони США відвідає навчальний центр у Яворові Львівської області і взяли участь в церемонії закриття навчань Національної гвардії.

XS
SM
MD
LG