Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Європарламенту зібрали гуманітарну допомогу для переселенців


Депутати Європарламенту зібрали допомогу для переселенців зі Сходу України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Депутати Європарламенту зібрали допомогу для переселенців зі Сходу України (відео)

Депутати Європарламенту, які входять до групи «Друзі України», зібрали гуманітарну допомогу для вимушених переселенців зі сходу України.

Допомога має пройти всі процедури оформлення і її переправлять до Києва українськими авіалініями, повідомили депутати.

Ініціатива зібрати гуманітарну допомогу для українських вимушених переселенців виникла в членів групи «Друзі України» у Європарламенті, вони оголосили збір речей.

Як зазначив Петрас Ауштремичас, член Європарламенту від Литви, один із ініціаторів акції, їхня група не очікувала такої реакції – щотижня вони збирали по 7-8 візків допомоги.

Збір почали у середині жовтня і планують продовжити його у листопаді, розповіла член Європарламенту від Швеції Анна Марія Корацца Більдт.

«Ми збирали для переселенців одяг та іграшки. Весь листопад також можна приносити речі у визначене місце у Європарламенті. Ми зробили постери, поштову розсилку та публікації для всіх колег та асистентів, які працюють в парламенті, щоб допомогти переселенцям в Україні, які постраждали від війни», – повідомила Анна Марія Корацца Більдт.

До волонтерського центру допомоги переселенцям, до якого буде доставлена допомога представників Європарламенту, щодня звертаються за допомогою близько 100 сімей, розповіла координатор центру Леся Литвинова.

Речі, предмети побуту та іграшки до центру регулярно приносять кияни, проте останнім часом кількість звернень переселенців за допомогою зменшилася.

За словами координатора роботи центра, це пов’язано, перш за все, із зменшенням бойової активності у зоні конфлікту.

За даними Мінсоцполітики України, станом на жовтень на обліку перебувають 1517116 вимушених переселенців зі сходу України, де триває антитерористична операція проти проросійських бойовиків, і анексованого Росією Криму.

XS
SM
MD
LG