Доступність посилання

ТОП новини

Режисер з Латвії зняв фільм про українського священика – волонтера армії


Режисер з Латвії зняв фільм про українську церкву на передовій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

У Дніпропетровську на базі полку «Дніпро – 1» відбувся допрем’єрний показ фільму «Фронтова церква» («Frontier Church») латвійського режисера Егонса Упітіса, знятого під час волонтерських поїздок в зону АТО.

Головний герой документальної стрічки – священик УПЦ Київського патріархату з Дніпропетровська Дмитро Поворотний, який півтора роки поспіль доправляє гуманітарну допомогу бійцям на передову, а також цивільному населенню, яке опинилось на лінії зіткнення.

Наразі отець Дмитро також є військовим капеланом полку «Дніпро-1» та настоятелем храму Покрови Божої Матері.

Однак сам священик каже, що цей фільм – не про нього, а про роль церкви і її обов’язок бути поруч зі своїм народом навіть в екстремальних умовах.

«Війна – це неприродний стан для людини та людства, тому що війни роз’єднують нас ворожим ставленням, яке веде за собою вбивство, смерть, сльози, зруйновані міста, покинутих дітей – і це все дуже важко бачити. Але саме в таких екстремальних ситуаціях людині відкривається багато правди про себе та про інших», – зазначив Дмитро Поворотний.

Переглянути стрічку до її офіційної прем’єри прийшли бійці полку «Дніпро – 1» з родинами, «парафіяни» отця Дмитра, про яких він турбувався у зоні АТО, волонтери, небайдужі дніпропетровці.

Режисер фільму Егонс Упітіс, який періодично фільмує події в Україні, починаючи з Революції Гідності, прибути на презентацію не зміг. Його приїзду очікують пізніше, коли в кінотеатрах України відбудеться прем’єра стрічки.

Фільм «Фронтова церква» («Frontier Church») також уже показували в Канаді, на церковному соборі.

XS
SM
MD
LG