Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на сході України покращилася, але цього замало – Штайнмаєр


Голови МЗС Росії, Німеччини і України (Л-П)
Голови МЗС Росії, Німеччини і України (Л-П)

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відзначає покращення ситуації на сході України.

У п’ятницю, 6 листопада, після переговорів голів МЗС у «нормандському форматі», Штайнмаєр наголосив, що сторони можуть бути задоволені дотриманням домовленостей про припинення вогню, які вступили у силу з 1 вересня.

«Ситуація на Донбасі явно заспокоїлася. Це добре, але цього не достатньо», – говорить Штайнмаєр.

Голова МЗС Німеччини нагадав, що сепаратисти на Донбасі в односторонньому порядку ініціювали місцеві вибори, проведення яких суперечить духу і тексту мінських угод.

«У результаті нашої зустрічі у Парижі чотири тижні тому, цю перешкоду було знято, коли Росія використала свій вплив таким чином, що ці оголошені в односторонньому порядку місцеві вибори, були зрештою скасовані. Але ми маємо погодитися, що ці місцеві вибори можуть відбутися у 2016 році після того, як цього захочуть всі, як Київ, так і сепаратисти, і як про це домовилися тут у «нормандському форматі», – наголосив Штайнмаєр.

Подробиць про результати сьогоднішньої зустрічі наразі немає.

У п’ятницю, 6 листопада, у Берліні пройшла зустріч голів МЗС «нормандської четвірки». Вона проходила за зачиненими дверима за участю керівників зовнішньополітичних відомств Німеччини, Франції, України та Росії.

Попередня зустріч міністрів закордонних справ «нормандської четвірки» пройшла 12 вересня також в Берліні, вона випереджала саміт в цьому форматі, що відбувся 2 жовтня в Парижі.

Раніше речник німецького відомства Савсан Хеблі анонсував, що результатом сьогоднішніх переговорів може стати відведення важкої зброї на Донбасі. Попередні зустрічі міністрів закінчились успішним відведенням малокаліберної артилерії та мінометів, додав речник.

XS
SM
MD
LG