Доступність посилання

ТОП новини

У перший день роботи Національної поліції надійшло понад 3 тисячі звернень громадян – МВС


©Shutterstock
©Shutterstock

В Міністерстві внутрішніх справ України звітують, що за перший день роботи до Національної поліції України надійшло понад 3 тисячі звернень. Про це повідомили у Департаменті комунікації МВС.

«З початку доби 7 листопада вже зареєстровано 3,3 тисячі звернень громадян. Кожне з них розглядається уповноваженим працівником Національної поліції відповідно до вимог законодавства», – повідомили в МВС.

За даними правоохоронців, у складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві повноцінно функціонують 217 відділів поліції та 489 відділень поліції.

«Для забезпечення прийому та реєстрації заяв про вчинення злочинів та організації відповідного реагування призначено працівників чергових частин територіальних органів поліції», – йдеться в повідомленні МВС.

Сьогодні, 7 листопада, в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG