Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбувся автопробіг проти впливу Ахметова на регіон


У неділю, 8 листопада, у Запоріжжі відбувся автопробіг, організований громадським рухом «Ми запорожці». У ньому взяли участь близько 30 машин. Учасники заходу проїхали з національними прапорами центральним проспектом та набережною магістраллю від площі Леніна до каскаду фонтанів «Райдуга».

Як повідомили організатори автопробігу, вони протестують проти спроб бізнесмена Ріната Ахметова посилити свій вплив у Запоріжжі через нібито «свого» кандидата на посаду мера – самовисуванця Володимира Буряка, головного інженера металургійного комбінату «Запоріжсталь».

«Буряк іде безпартійним і в той же час працює на «Запоріжсталі». «Запоріжсталь» входить до холдингу Ріната Ахметова. Запоріжжя має достатню кількість представників у політиці, активних запоріжців. Чим більше «донецьких» у політиці, тим менше запоріжців буде лишатися у політиці», – розповів один з організаторів акції Дмитро Харьков.

Володимир Буряк в інтерв’ю місцевій газеті «Індустріалка» заявляє про свій безпартійний статус, але водночас зазначає, що «його партія, перш за все – «Запоріжсталь». Кандидат також наголошує на «відкритості до діалогу з усіма, для кого інтереси Запоріжжя будуть стояти вище особистих і партійних».

15 листопада у другому турі виборів міського голови Запоріжжя змагатимуться представник пропрезидентської партії «Солідарність» Микола Фролов та самовисуванець, головний інженер комбінату «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

XS
SM
MD
LG