Доступність посилання

ТОП новини

Могеріні в Києві зустрілася з лідерами кримських татар


Федеріка Могеріні (©Shutterstock)
Федеріка Могеріні (©Shutterstock)

Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ Федеріка Могеріні, яка вранці прибула до Києва, зустрілася з лідерами кримськотатарського народу – головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, під час якої обговорювали питання анексії кримського півострова Росією.

«Зустріч з представниками кримських татар, паном Джемілєвим і паном Чубаровим: ЄС не визнає нелегальну анексію Криму», – йдеться в повідомленні у Twitter представництва ЄС.

Пізніше Чубаров на своїй сторінці у Facebook зазначив, що обмін думками між сторонами відбувався в максимальній відвертій формі. «Щиро і максимально відверто ставилися і обговорювалися питання: деокупації Криму, продовження санкцій проти Росії, звільнення кримських політичних в’язнів – заручників, громадської акції Криму, зокрема щодо електропостачання», – написав він.

Крім того, вранці Могеріні зустрілася з представниками українського громадянського суспільства.

Сьогодні вона також проведе переговори з президентом України Петром Порошенком, а потім дасть відповідь на запитання журналістів.

Крім того, заплановані зустрічі глави європейської дипломатії із спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом, а також лідерами фракцій парламенту.

Росія анексувала Крим минулого року. Верховна Рада України оголосила офіційним початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Захід запровадив санкції проти Росії, зокрема за окупацію Криму.

XS
SM
MD
LG