Доступність посилання

ТОП новини

Рада проголосувала за спецконфіскацію корумпованого майна


Мітинг біля Верховної Ради, 10 листопада
Мітинг біля Верховної Ради, 10 листопада

Верховна Рада ухвалила зміни у законодавство щодо процедури спецконфіскації майна корупціонерів. За відповідне рішення у другому читанні проголосували 272 депутати.

«Спецконфіскація стосуватиметься корупційних правопорушень, відмивання грошей, тероризму, незаконного обігу наркотиків та подібних злочинів. Процедура конфіскації у третіх осіб у законопроекті прописана точно так, як у відповідній директиві ЄС», – доповів глава правоохоронного комітету Андрій Кожем’якін.

Закон передбачає, що «гроші, цінності, в тому числі кошти, що є на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, інше майно,передані особою, яка вчинила злочин, третій особі, яка отримала чи придбала у підозрюваної, обвинуваченої чи засудженої особи майно, одержане злочинним шляхом безоплатно або в обмін, на суму, значно нижчу ринкової вартості, або знала чи повинна була знати, що мета такої передачі – уникнення конфіскації або спеціальної конфіскації, підлягає спеціальній конфіскації».

5 листопада депутати провалили голосування за цей законопроект.

Перед цим депутати ухвалили за основу законопроект №3154 щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення або затримання іноземців й осіб без громадянства.

Крім цього, сьогодні депутати повинні розглянути у другому читанні законопроекти щодо створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними корупційним шляхом, а також щодо його арешту.

XS
SM
MD
LG