Доступність посилання

ТОП новини

Ситник хоче віддати результати розслідувань «Схем» Антикорупційному бюро


Артем Ситник, директор Антикорупційного бюро
Артем Ситник, директор Антикорупційного бюро

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник попросив програму «Схеми» передати детективам його бюро результати журналістських розслідувань. Про це він заявив у четвер, 12 листопада, в ефірі програми Радіо Свобода «Ми разом».

«Матеріали журналістських розслідувань я пропоную передати детективам Антикорупційного бюро, щоб вони їх напрацьовували і готували для порушення кримінальних справ, якщо у цих матеріалах буде достатньо підстав. А в принципі, справу можна порушити на підставах повідомлення у засобах масової інформації», – сказав Артем Ситник.

Він зазначив, що планує наступного тижня зустрітися з журналістами програми. «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та Першого суспільного каналу. Програма розслідує корупцію серед високопосадовців.

В ефірі програми «Ми разом» Директору національного антикорупційного бюро показали частину розслідування журналіста Михайла Ткача про дорогі автомобілі працівників Служби безпеки України, які не відповідають їхнім офіційним доходам.

Під час зйомок епізоду для цього журналістського розслідування 2 жовтня співробітники СБУ затримали журналістів програми «Схеми» Михайла Ткача і Кирила Лазаревича.

Військова прокуратура Київського гарнізону розпочала кримінальне провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності представниками Служби безпеки України через напад на знімальну групу програми «Схеми».

Проте СБУ звинувачує програму в шпигунстві під час зйомок програми, хоча журналісти працювали відкрито і в публічному місці, що дозволено Цивільним кодексом.

XS
SM
MD
LG